Flytta livet från jobbet till fikat

Aftonbladet, 16 september 2018.

”För fem år sedan satt jag och svettades i en brittisk fåtölj. I soffan mitt emot försökte två lärda herrar avgöra om jag skulle kunna bli en lämplig Oxfordstudent. Den som vill börja på det engelska universitetet måste klara inträdesprov och intervjuer. Tre timmar tidigare hade jag förhörts av filosofilärarna om hur många av ett bords ben man kan byta ut innan det blir ett nytt bord. Nu skulle politik och ekonomi avhandlas.

– Föreställ dig att du är på en fest. Du vill lista ut vad de andra i rummet röstar på. Du minglar omkring och får fråga dem vad som helst, utom just hur de röstat, förklarade herrarna i soffan. Vad frågar du?”

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/karKWQ/flytta-livet-fran-jobbet-till-fikat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s